Vem är jag?

Jag som ansvarar för den här hemsidan heter Göran Karlsson. Jag är numera författare med Lindesbergs stads historia som mitt största intresse. Tidigare har jag arbetat som journalist i drygt 40 år. Under perioden 1991-1999 var jag redaktionschef vid Bergslagsposten och därefter chefredaktör till december 2006, då tidningen slogs samman med Nerikes Allehanda.

Samtliga texter på hemsidan är skyddade av upphovsrätt och får inte återpubliceras i någon form utan särskilt tillstånd.

Jag var medförfattare till Eric Öhrns båda böcker Från fabrikörer till storindustri samt Seklet då allt hände, vilka utkom 1999 respektive 2001. År 2015 gav jag ut en bok om Bergslagsposten med titeln Tidningen som trollband Bergslagen och 2016 utgavs boken Banken som berikar Bergslagen, som jag och fotografen Rolf Karlsson gjorde på uppdrag av Bergslagens Sparbank. Senare samma år gav jag ut boken Vem var det? som berättar om närmare 2 000 kända personer från Lindesbergs historia.

Strax före julen 2017 utkom min och Rolf Karlssons senaste bok Den vackra sjöstaden Lindesberg. Denna bok, som beställdes av Lindesbergsbostäder (Libo), handlar om stadens mest intressanta byggnader och deras historia.

Hösten 2018 utkom min nästa bok Spritkungen och Bergslagsmor och ett år senare Kungsgatans kungligheter. Båda dessa böcker berättar om kända och okända personer från Lindesberg.

Jag har även gett ut en kyrkogårdsguide till Lindesbergs kyrkogårdar. Den har titeln Tidlösa mötesplatser.